محل لوگو

آداب و رسوم نائین1


تعداد صفحه : 17
آداب و رسوم نائین    در كنار رسوماتي چون سوگواري محرم، مراسم مذهبي (روضه خواني)، نخل گرداني و پاره اي از ديگر فرهنگ عاميانه؛ آداب شلغم كاري در بين مردم خور و بيابانك جايگاهي ويژه دارد. روز پانزدهم مرداد ماه هر سال يعني 5/4ماه قمري كه از سال بگذرد، مراسم باشكوه توسط اهالي و كشاورزان شهر خور برگزار مي گردد. اين روز به شخص " بنابدار " كه از آب فراواني برخوردار ميباشد تعلق داد و زيرا نوبت آب از اوست و اجازه كاشتن شلغم به هركسي داده نمي شود. فنجان در خور و بيابانك معادل 6دقيقه است كه هر فرد بنابدار 3 تا 8 قله آب دارد و منظور از قله نيز 4فنجان معادل 24 دقيقه اي آب مي باشد. براي تقسيم آب نياز به ميراب مي باشد و ميراب كسي است كه به مسائل آبياري و تقسيم آب به روش صنتي مهارت ويژه دارد. او مالكين آب و كشاروزان را به خوبي مي شناسد و نوبت آبياري هر يك از كشاورزان را بر اساس مدار گردش آب تعيين مي نمايد. براي برگزاري مراسم شلغم كاري، شخص بنابدار چند هفته قبل از روز موعود زمين مزروعي خود را براي كاشتن شلغم آماده مي سازد و يك الي 2 روز قبل از مراسم نيز مقداري آرد گندم تهيه كرده و به نزد چند نفر كه در پختن نان مهارت دارند تحويل مي دهند تا طبخ نمايند و ساعتي قبل از مراسم نيز نان را به روغن حيواني آغشته و چرب مي سازند تا مدعوين از آن تناول كنند. صاحب آب روز قبل افراد سرشناس، معتمدين محل، كشاورزان برجسته و هم چنين روحاني محل را دعوت كرده و در روز مراسم نيز در محل فرشي مي گستراند. همچنين در روزهاي قبل نيز، 2 يا 3نفر از كشاورزان ماهر، مورد اعتماد و خوش قلب زمين را هموار مي سازند. در روز مراسم يكي از روحانيون در ابتداي زمين حاضر شده و هنگام طلوع آفتاب آب را بر مسير زمين


مبلغ قابل پرداخت 70,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲ مرداد ۱۳۹۷               تعداد بازدید : 471

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما