تعداد صفحه : 32
فصل اول 1-1- مقدمه 1-1-1- مبداء اوليه برنج: نام برنج از زبان هندي گرفته شده است كه به آن اريسي (Arisi) ميگويند. در زبان انگليسي به برنج Rice گفته ميشود كه همان نام عمومي برنج است. در زبان فرانسه Riz و در استان گيلان به برنج (بج) (Bej) و به خوشه آن (ورزه) (Vorze) و به شلتوك آن جو ميگويند. كشت برنج كه امروزه در تغذيه صدها ميليون انسان در سرتاسر جهان نقش مهمي را عهدهدار است. در چين و هندوستان سابقه هفت هزار ساله دارد(7)، اما كشت برنج در ايران از 2000 سال پيش متداول بوده است. در زمان هخامنشيان، اشكانيان و ساسانيان نيز در ايران برنج كشت ميشده است. هماكنون در استانهاي گيلان و مازندران از مناطق توليد برنج در كشور هستند(1). اعتقاد بر اين است كه منشاءoryza sativa متداولترين گونه برنج، قاره آسيا است. 90درصد كل توليد برنج از آسياست، از جمله كشورهايي مثل چين، هندوستان، ژاپن، كره، جنوب شرقي آسيا و جزاير مجاور اقيانوس آرام كشت ميشود. در خارج از آسيا، كشورهايي مثل برزيل و ايالات متحده با توليد 5/0درصد از برنج مصرفي جهان، بيشترين مقدار توليد را دارند. بيش از 70% برنج دنيا در مناطق گرمسيري مرطوب آسيا كشت ميشود و تنها نقاط نسبتاً كوچكي از مناطق خشك به كشت آن اختصاص دارد. با اين حال توليد برنج در بعضي نقاط نيمهخشك، به ويژه در كشورهايي كه آب و هواي مديترانهاي دارند، مانند ايالات متحده آمريكا (كاليفرنيا)، مصر، اسپانيا و ايتاليا بالنسبه حائز اهميت ميباشد، زيرا در اين مناطق برنج گذشته از اهميت اقتصادي كه دارا ميباشد، به لحاظ آنكه ميتوان در خاكهاي شور و نمكزده كشت شود، در روند اصلاحي اين خاك نقش مهمي را ايفا ميكند(7). در مورد قدمت
مبلغ قابل پرداخت 6,600 تومان