تعداد صفحه : 14
پيشگفتار : تاريخچه علم خاك با استفاده از آب و آبياري براي بهره برداري از خاك آغاز مي گردد . در ابتداي قرن 17 ميلادي يك پزشك و شيميدان اهل فنلاند بنام وان هلمونت آزمايشي انجام داد كه بعنوان سرآغاز تاريخچه جديدي بحساب مي آيد . چغندر قند بعنوان يك محصول مهم زراعي نقش بسزايي در اقتصاد برخي از كشورها دارد و توليد هرچه بيشتر اين محصول در واحد سطح يا هكتار نيازمند مطالعات دقيق و همه جانبه از سوي محققان مي باشد كه در اين نقش عناصر غذايي و تاثير آن بر عملكرد اين محصول مهم زراعي حائز اهميت مي باشد . در اين مقاله سعي شده تا حد امكان به بررسي نقش و ميزان اين عناصر در خاك و همچنين اثرات آن بر روي عملكرد چغندر قند مورد بررسي قرار گيرد . اميد است كه توانسته باشم رضايت خاطر استاد عزيزم را فراهم آورم . با تشكر آرزو قلي فلاح جذب ازت و غلظت آن : به نظر مي رسد گياهان مورد تناوب براي رسيدن به ماكزيمم توليد محصول به 200 الي 250 كيلوگرم ازت خالص در هكتار نيازمند باشد . مقدار كودي كه قبلاً به گياهان مورد تناوب داده شده تأثير زيادي بر روي مقدار ازت موجود در گياه در زمان برداشت دارد . بدون هيچگونه كودي، گياه ممكن است در زمين هاي فقير و بدون ذخيره ازت، به مقدار 25 كيلو در هكتار و در زمين هاي حاصلخيز مقدار 100 كيلو ازت در خود نگه دارد . در بهار بوته هاي جوان مقدار 5% ازت در ماده خشك برگ و 3% در ماده خشك ريشه نگه مي دارند . اين غلظت با ادامه رشد گياه بسرعت كاهش مييابد و در زمان برداشت و در يك زراعت با حداكثر محصول شكر مقدا ازت در ماده خشك برگ 3% و در ماده خشك ريشه 8/% است. كمبود ازت و علائم تشخيص آن : بر خلاف علائم كمبود ساير عناصر،
مبلغ قابل پرداخت 5,000 تومان